На Харківщині окупанти створили «тортурний табір» у підвалі вокзалу

На Харківщині окупанти створили «тортурний табір» у підвалі вокзалу

Укрінформ
У селищі Козача Лопань Дергачівського району Харківської області, захопленому в лютому, окупанти створили катівню в підвалі вокзалу: людей били, вдягали пакети на голову, ставили на коліна.

Як передає Укрінформ, про це Суспільному розповів голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко.

«Ми знаємо, що там на території залізничного вокзалу був створений окупаційними військами, скажімо так, «тортурний табір», де у підвал спускали людей, застосовували до них фізичну силу, катували й допитували: і волонтерів, і місцеве населення», - сказав Задоренко.

Знущалися рашисти і з мешканців селища Руська Лозова, звільненого 29 квітня.

Читайте також: Українських військовополонених утримують у катівнях під наглядом фсб росії

«Під час евакуації місцеві розповідали нам, що й одягали целофанові пакети на голову і зв’язували руки, ставили на коліна, катували. Ці люди на сьогодні виїхали на безпечну територію, з ними працюють відповідні служби, фіксують ці свідчення», - зазначив Задоренко.

Після звільнення Руську Лозову продовжують обстрілювати. За інформацією пресслужби Дергачівської громади, після звільнення, незважаючи на ворожі мінометні обстріли, з села евакуйовано майже 900 людей.

Читайте також: Загарбники вивезли з Вовчанська завод і облаштували там катівню - ОВА

Загалом, за даними Задоренка, в громаді з 24 лютого загинули близько сотні людей.

У населені пункти «сірої зони» направляють гуманітарну допомогу та ліки, розповів голова.

«Деякі старостати перебували в «сірих зонах», вони не були ніким зайняті, й на той час ми щодня доправляли туди гуманітарну допомогу, максимально евакуйовували звідти людей. Потім наші ЗСУ зайняли селища Безруки, Слатине, Прудянку, взяли їх під контроль, туди продовжують доставляти гуманітарну допомогу. На окуповані території ми доставляли місцевими стежками, дорогами, люди ризикували життям, довозили допомогу, але не в тих обсягах, яких потребувала ця територія», — пояснив голова громади.

Читайте також: У Каховці російські військові облаштували катівню у приміщенні поліції

Як повідомлялося, за інформацією на 1 травня, Козачолопанський, Токарівський, Проходівський старостати, а також Цупівка Прудянського округу, селище Питомник та село Нове Русько-Лозівського округу перебувають під контролем рф. Звідти окупанти обстрілюють Дергачівську та Золочівську громади.

Селище Руська Лозова звільнили 29 квітня. Більшість евакуйованих звідти розмістили в Харкові, де забезпечують харчуванням, речами, також із людьми, що прожили два місяці в підвалах без ліків і достатньої кількості харчів, працюють психологи.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-