Загарбники знову обстріляли Золочівську громаду на Харківщині

Загарбники знову обстріляли Золочівську громаду на Харківщині

Фото
Укрінформ
російські війська знову обстріляли Золочівську громаду на Харківщині, зруйновано навчальний заклад, приміщення фермерського господарства та приватні житлові будинки.

Про це в Телеграмі повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«російські військові вкотре відкрили вогонь по Богодухівщині. За даними слідства, вранці 1 травня 2022 року російські військові обстріляли села Уди та Баранівка (Золочівської громади Богодухівського району). Внаслідок обстрілу у с. Уди пошкоджено два житлових будинки та навчальний заклад. У селі Баранівка руйнувань зазнали господарські приміщення фермерського господарства», - йдеться в повідомленні.

За фактами обстрілів відкрили два кримінальних провадження – за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляє Суспільне з посиланням на інформацію голови Золочівської громади Віктора Коваленка, обстріл прикордонних із росією сіл розпочався з 4:00 і станом на 11 годину тривав. Внаслідок влучання загорілася школа в селі Уди.

«В Удах два прямих влучення у двоповерхову школу. Горить. Їй 112 років, пережила обидві світові війни. Поряд їдальня та декілька будинків теж знищені», — сказав Коваленко.

За його інформацією, обстріляли й Одноробівку, там також пошкоджено об’єкти сільгосппідприємства. «Осколкове поранення дістав 30-річний чоловік. У лікарні йому надають першу медичну допомогу», - розповів Коваленко.

Читайте також: росіяни за добу тричі обстріляли Харків з артилерії

Як повідомлялося, Золочівська громада зазнає обстрілів постійно.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-