фсб готувала сюжет про «евакуацію» в’єтнамців з Херсона до Криму – перехоплення СБУ

фсб готувала сюжет про «евакуацію» в’єтнамців з Херсона до Криму – перехоплення СБУ

Аудіо
Укрінформ
Служба безпеки України оприлюднила перехоплення розмови співробітників фсб росії щодо організації вивезення іноземців з тимчасово захопленого Херсона до Криму для зйомок пропагандистського сюжету.

Як передає Укрінформ, відповідне відео СБУ опублікувала у Фейсбуці.

«СБУ отримала докази, як кадрові офіцери фсб придумують фейки, організовуючи насильну евакуацію людей з тимчасово захоплених територій. Це вдалося виявити завдяки тому, що СБУ отримала доступ до телефону співробітника фсб. Він курував створення «картинки» для загарбників у Херсонській області, - ідеться у повідомленні.

Як заявили в СБУ, співробітник фсб був відповідальним за вивезення до тимчасово окупованого Криму 19 громадян В’єтнаму, які працювали на ринку в Херсоні, для зйомок пропагандистського відеосюжету. Однак виявилося, що в’єтнамці бояться росіян, не хочуть їм відкривати двері і заявляють, що відмовляються виїжджати з міста. Тоді у фсб вирішили зняти інший сюжет, що в’єтнамці нібито радіють «звільненню від нацистів».

«Снимай нах*й тех еба*ых вьетнамцев! Пускай они на телефон говорят, что «мы хотим здесь жить!» Счастливые лица, что типа… русские ребята пришли, бл*дь, теперь нацистов нах*й всех, никто нас трогать не будет…», - цитує росіян СБУ. Проте налякані люди не хотіли відчиняти двері й позувати перед камерами.

«Від виламування «рятувальників» зупинило тільки те, що «…если ломать дверь, тогда видео вряд ли получится... если выволакивать, там шумиха будет, пиз*ец», - ідеться в аудіоперехопленні.

Читайте також: На Луганщині затримали зрадницю, яка зливала інформацію фсб

Коли співробітники фсб знов прийшли у гуртожиток, де мешкали іноземці, виявилось, що ті самостійно намагаються виїхати в Одесу. Частині це вдалось, але 14 іноземців фсб перехопила на вокзалі.

«І того ж дня російська вата смакувала «новину» про евакуацію до Криму аж 140 вдячних іноземців… Адже сюжети росТБ потребують великих масштабів», - підкреслили в СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ перехопила розмову мобілізованого з території «днр», який скаржиться, що його використовують як «живий щит».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-