Херсонщина та Миколаївщина: фейки про «асвабадітєлєй» ворог чергує з обстрілами

Херсонщина та Миколаївщина: фейки про «асвабадітєлєй» ворог чергує з обстрілами

Укрінформ
Російські війська продовжують оборонні дії на Херсонщині та Миколаївщині. А в загарбаних населених пунктах вони продовжують агітувати місцеве населення за «русский мир».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«В окупованих населених пунктах не припиняється агітація місцевого населення за «русский мир», підготовка до фейкових референдумів та розповсюдження інформації, що весь південь України вже охоплений ейфорією зустрічі «АсвАбАдітелей». Тим часом, по цих же населених пунктах окупанти постійно здійснюють артилерійсько-мінометні обстріли», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Херсоні загарбники змушують місцевих везти до Криму награбоване, а звідти – товари рф

Зазначається, що намагаючись розвідати розташування українських військ противник запускає безпілотники, але підрозділи ППО працюють влучно. Черговий ворожий «Елерон» знищено на підльоті до Миколаєва.

Крім того, ранком на узбережжя хвилями винесло 2 морські міни. Оперативно і ефективно фахівці Військово-Морських сил України ліквідували загрозу.

Читайте також: Миколаїв залишили близько 40% жителів – мер

Як повідомляв Укрінформ, війська російської федерації з 24 лютого по 22 квітня втратили в Україні орієнтовно 21 200 осіб. Також ворог втратив 838 танків, 2162 бойові броньовані машини, артилерійських систем – 397 одиниць, РСЗВ - 138, засобів ППО - 69, літаків – 176, гелікоптерів – 153, автомобільної техніки - 1523, кораблів /катерів - 8, цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 172, спеціальної техніки - 27, пускових установок ОТРК/ТРК - 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-