російські ракети загрожували Південноукраїнській АЕС

російські ракети загрожували Південноукраїнській АЕС

Укрінформ
Україна зафіксувала черговий акт ядерного тероризму з боку росії - над майданчиком Південноукраїнської атомної електростанції (ПАЕС) пройшли три ворожі ракети.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"Новим об’єктом, безпеці якого загрожували російські ракети, стала Південноукраїнська АЕС. Так, 16 квітня 2022 року над майданчиком станції пройшли три ракети, випущені ймовірно з території білорусі в напрямку Миколаєва. Одну з них зафіксували камери спостереження ПАЕС", - йдеться у повідомленні.

У компанії стверджують, що загроза поцілити в ядерний реактор з можливими наслідками - ядерною катастрофою, була високою.

Читайте також: росія перетворила майданчик Запорізької АЕС на військову базу - Котін

"Це черговий акт ядерного тероризму рф, що загрожує безпеці всього світу! Вкотре звертаємось до МАГАТЕ з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного терроризму рф, виводу військових формувань росії з терріторії ЗАЕС, та встановлення демілітаризованих зон навколо українських АЕС", - наголосили в Енергоатомі.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС та Енергодар з 4 березня тимчасово захоплені російськими військовими. На майданчику перебувають сотні озброєних російських військових, важка техніка, влаштовані склади боєприпасів тощо.

Читайте також: Westinghouse передала допомогу українським АЕС

Міністр енергетики Герман Галущенко та керівництво Енергоатома неодноразово зверталися до міжнародної спільноти щодо неприпустимості перебування на ядерному об'єкті російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-