На Луганщині без «режиму тиші» спробують евакуювати людей за п'ятьма маршрутами

На Луганщині без «режиму тиші» спробують евакуювати людей за п'ятьма маршрутами

Укрінформ
На Луганщині без «режиму тиші» у п’ятницю буде чергова спроба евакуювати людей із Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«У Лисичанську та Рубіжному спробуємо евакуювати якомога більше літніх людей, яким важко самостійно пересуватися. Загалом евакуація 22 квітня запланована за п’ятьма маршрутами. Крім вказаних вище населених пунктів це Сєвєродонецьк, Попасна, Гірська громада. Спробуємо повсюди, але подивимось, як вийде за відсутності «режиму тиші», - написав очільник області.

Він назвав адреси зборів у цих п’ятьох містах області:

  • Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
  • Попасна: вул. Щербакова, 1-а;
  • Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
  • Рубіжне: вул. Чехова, 11.

Гайдай розповів, що вчора (21 квітня) вдалося багато кого евакуювати з Попасної, а також людей з інвалідністю з Гірської громади. Для цього було потрібно залучити декілька одиниць медичного спецтранспорту.

«Сьогодні людей, які не можуть подбати самі про себе, мають обмежені можливості, лежачих, покинутих родичами, вивозитимемо з Лисичанська і Рубіжного. Вони приїдуть туди, де буде кому про них подбати та надати медичну допомогу. Звичайно, евакуюватимемо і всіх охочих громадян, хто прийде до місць зборів», - зазначив керівник ОВА.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні станом на 19 квітня залишалося близько 70 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

Із Луганщини без гуманітарних коридорів і без «режиму тиші» 21 квітня вдалося евакуювати понад 100 мирних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-