На Львівщині демонтували комуністичний меморіал «Вічний вогонь»

На Львівщині демонтували комуністичний меморіал «Вічний вогонь»

Фото
Укрінформ
У Дрогобичі на Львівщині демонтували комуністичну символіку Меморіал слави, більш відомого як «Вічний Вогонь», згодом тут облаштують парк пам’яті.

Про це повідомляє пресслужба Дрогобицької міської ради, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 21 квітня, в Чистий четвер у Дрогобичі відбулась символічна подія, яка вже вписалась у новітню історію міста та України загалом. Після тривалої бюрократичної тяганини, Дрогобич очищується від елементів комуністичної символіки. Сьогодні проводяться роботи з демонтажу комуністичної символіки Меморіалу слави на перехресті вулиць Самбірської та Івана Франка, більш відомого як «Вічний Вогонь», - йдеться в повідомленні.

Заступник міського голови Андрій Ковч зазначив, що від літа минулого року було проведено процедури – тривалі в часі, але вкрай важливі – аби привести всі наші дії у повну відповідність до норм закону. Було розроблено технічний паспорт, який чітко відділив могили від інших елементів постаменту.

«Відтак ані п’ятикутна зірка, ані гармата, ані жінка, що символізує Радянський Союз, – не є елементами кладовища. Юридично ми отримали повне право на демонтаж цих елементів, хоча моральне право ми мали давно», – зазначив Ковч.

На місці колишнього Меморіалу слави в подальшому планують облаштувати, як пам’ятний сквер.

Читайте також: У Бердичеві демонтували обеліск учасникам громадянської війни

Як повідомляв Укрінформ, у низці українських міст демонтували пам'ятники діячам російської культури, зразки радянської військової техніки, символи колишніх російських міст-побратимів, тощо.

Фото: Дрогобицька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-