Арестович: ворог намагався сьогодні штурмувати Рубіжне і Попасну - був відбитий

Арестович: ворог намагався сьогодні штурмувати Рубіжне і Попасну - був відбитий

Відео
Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що сьогодні ворог намагався штурмувати два міста на Луганщині - Рубіжне та Попасну.

Про це він сказав на брифінгу в середу, повідомляє Укрінформ.

“Триває 56-та доба активної фази російсько-української війни. Ситуація лишається контрольованою воєнно-політичним керівництвом України, і якщо пройтися від Київщини до Херсонщини по кордонах по годинниковій стрілці, то ми можемо побачити наступне. На Київському, Чернігівському, Сумському напрямках підрозділи Збройних сил України прикривають державний кордон. Ознак створення наступальних угруповань противника там не відзначено”, - сказав Арестович.

Водночас він повідомив, що “на Харківщині ідуть бої, і Генеральний штаб Збройних сил України заявляє про декілька звільнених населених пунктів”.

Читайте також: За одного дадуть 50-80 осіб: Арестович розповів про цінних російських полонених

“Головним напрямком зосередження зусиль противника залишається Ізюмський напрямок від Ізюму на Слов'янськ. Там вони зосередили свої війська. Там вони намагаються просуватися, але марно. Їм поки що не вдається. Хоча анонсований ними страшний наступ триває вже третю добу”, - зауважив Арестович.

Так само, за його словами, “противник намагався сьогодні штурмувати Рубіжне і Попасну Луганської області”.

“Був відбитий. І за деякими даними, які потребують уточнення, понад 130 поранених військовослужбовців російської федерації поступило в місцеві лікарні на ті території, які контролюють зараз російські війська”, - сказав радник керівника ОП.

Читайте також: Постачати воду до Криму загарбники не зможуть - Арестович

Також він згадав і про Запорізьку область.

“Що стосується Запорізької області. На Гуляйпільському напрямку противник намагається просуватися, але попри анонси і запевнення, і повідомлення про масивний наступ і так далі, і так далі, це не так. Він обережно просувається вперед окремими ротними тактичними групами, це 100 людей з технікою, і потрапляє під удари нашої авіації і артилерії, і наземних сил, які ведуть там активну маневровну оборону”, - повідомив Арестович.

Він зазначив, що Маріуполь тримається.

"Бої ідуть в районі Азовсталі. І в деяких інших районах. Противнику нелегко там, він несе величезні втрати”, - сказав Арестович.

Читайте також: Жодна спроба просування російських військ не вдалася – Арестович

Радник керівника ОП нагадав про анонсовані гуманітарні коридори для евакуації з Маріуполя на 20 квітня та закликав ними скористатися “по максимуму”.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-