СБУ затримала жителя Золотого, який коригував ворожий вогонь по мирних містах

СБУ затримала жителя Золотого, який коригував ворожий вогонь по мирних містах

Укрінформ
Служба безпеки України викрила чоловіка, який допомагав російським військовим обстрілювати населені пункти Луганщини – Золоте та Гірське.

Про це повідомляє Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ.

«СБУ затримала пособника ворога на гарячому – під час розвідування українських військових позицій. Вирішується питання про реєстрацію кримінального провадження за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу та повідомлення правопорушнику про підозру», - йдеться в повідомленні.

Оперативники встановили, що житель Золотого збирав інформацію для ворога за фінансову винагороду. Зокрема, він передавав загарбникам відомості про розташування сил та засобів Збройних сил, а також коригував ракетний та артилерійський вогонь по населених пунктах Луганщини, розташованим поблизу лінії розмежування.

Читайте також: СБУ викрила російську агентурну мережу на Одещині

В СБУ додали, що за допомогу ворогові у веденні бойових дій проти ЗСУ законодавство передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з можливим позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю терміном від 10 до 15 років.

Як повідомлялось, у Коростені на Житомирщині співробітники СБУ викрили двох чоловіків, які в соцмережах підтримували вторгнення рф в Україну та дискредитували ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-