Самопроголошеному

Самопроголошеному "голові" Димерської ОТГ на Київщині повідомили підозру

Фото
Укрінформ
У Київській області правоохоронці повідомили самопроголошеному голові Димерської ОТГ про підозру через співпрацю з загарбниками.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Офісу Генерального прокурора, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину у колабораційній діяльності, а також несанкціонованому поширенні інформації про Збройні сили України та інші військові формування в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 111-1, ст. 114-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, чоловік після захоплення смт Димер Вишгородського району Київської області добровільно погодився на пропозицію військових рф щодо співпраці. Отримавши від загарбників гарантії особистої безпеки, він допомагав їм орієнтуватися на місцевості.

«На початку березня 2022 року окупанти примусово зібрали місцеве населення. Під час виступу перед громадянами підозрюваний повідомив, що відтепер він новообраний голова Димерської ОТГ. В умовах воєнного стану він підбирав людей для незаконної співпраці зі збройними силами держави-агресора, залучав їх до виконання робіт у селищній раді і на території громади», - повідомляють в ОГП.

Читайте також: На Харківщині повідомили про підозру подружжю колаборантів

За інформацією відомства, підозрюваний також надавав окупантам відомості про місцевих жителів - учасників АТО, тероборони і депутатів.

Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови Національної поліції Ігоря Клименка, за 7 тижнів повномасштабної війни з рф розпочато 227 кримінальних проваджень за колабораціонізм.

Фото: Телеграм Офіс Генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-