Майже усі багатоповерхівки в Охтирці непридатні для проживання – мер

Майже усі багатоповерхівки в Охтирці непридатні для проживання – мер

Укрінформ
У місті Охтирка, що в Сумській області, 25-30% багатоповерхівок непридатні для проживання через пошкодження від обстрілу російськими військами, а 70-75% – через розмерзання батарей.

Про це розповів міський голова Охтирки Павло Кузьменко в інтерв’ю Укрінформу.

«У нас, фактично, майже всі багатоповерхівки у місті, загалом 120, непридатні для проживання на цей момент. У відсотків 25-30 є пошкодження від прямих обстрілів, там немає вікон, дверей, балконів… А відсотків 70-75 уражені холодом – через відсутність теплопостачання порозмерзалися батареї, труби подачі води», - сказав він.

Крім того, за словами мера, є суттєві пошкодження інфраструктури – центрального каналізаційного колектору, газогонів, водогонів. Частково їхню роботу вже вдалося відновити.

Читайте також: Через війну з Охтирки виїхали близько половини жителів, мер просить поки не вертатися

Водночас міський голова Охтирки наголосив, що у місті є зв’язок і світло, а от місцеву ТЕЦ, яку знищено внаслідок російських авіабомбардувань, відремонтувати не вдасться.

«Тільки змінити, поставити модульні агрегати, які будуть завезені й змонтовані. Те, що зруйноване, відновленню не підлягає. Більше ніж місяць розбираються завали, вивозять, але відновлювати там (на ТЕЦ – ред.) нічого», - підкреслив Павло Кузьменко.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня Президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння Охтирці почесної відзнаки «Місто-герой» за спротив російським загарбникам. Таких міст в Україні нині десять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-