В Олешках під виглядом роздачі медикаментів у людей збирають паспортні дані - мер

В Олешках під виглядом роздачі медикаментів у людей збирають паспортні дані - мер

Відео
Укрінформ
Людям роздають медикаменти, збираючи при цьому паспортні дані - можливо, готується провокація з «референдумом» щодо «хнр».

Про це міський голова Олешок Євген Рищук, який знаходиться на контрольованій ЗСУ території, повідомив у відеозверненні у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мені надійшла інформація, що в житловому селищі "Червоний Хрест" видавав медикаменти, натомість вимагав паспортні дані, фотографували людей. Червоний Хрест мені відповів, що таких заходів вони не проводили», – сказав Рищук.

За його словами, можна підозрювати, що російські окупанти, які мають бажання провести референдум під «хнр», можуть збирати паспортні дані.

Ніхто не може роздавати гуманітарну допомогу в обмін на паспортні дані, наголосив міський голова.

Читайте також: На Херсонщині вороги роздають листівки, де винними у війні називають самих українців

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Олешок Євген Рищук 6 квітня залишив Херсонщину. Щоб не співпрацювати із загарбниками, звільнилися секретар міської ради і заступники голови міськради Олешок.

Акаунти мера Олешок (Херсонська область) зламали, залишилася одна офіційна сторінка, з якої він і транслює свої відеозвернення.

Російські загарбники викрадають мирних мешканців області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

24 лютого президент росії володимир путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-