Загарбники на Київщині вбивали людей, незважаючи на білі пов’язки - поліція

Загарбники на Київщині вбивали людей, незважаючи на білі пов’язки - поліція

Укрінформ
Жителі населених пунктів Київської області, в які заходили російські загарбники, мусили носити білі пов’язки, щоб вберегти свої життя.

Про це на брифінгу заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

"Виникало питання,чому у деяких застрелених осіб, тіла яких ми виявляємо, білі пов’язки. Я хочу сказати, що окупанти під час окупації наших сіл і міст примушували громадян носити білі пов’язки - начебто ця особа вже була перевірена, і тому до неї не ставилися так прискіпливо", - сказав Нєбитов.

За його словами, люди й самі одягали такі пов'язки, щоб убезпечитися. "Але ми бачимо, що не завжди це спрацьовувало", - сказав начальник обласної поліції.

Крім того, додав він, жителі також вивішували на парканах біля своїх будинків білі стрічки, під час евакуації - на автомобілі, на яких також робили написи «Діти». Проте і це не допомагало.

Зокрема, як сказав очільник поліціїі Київщини, на Гавронщині нещодавно правоохоронці оглядали Volkswagen Golf, у якому евакуйовувалася не одна родина: там були чоловік із дружиною, позаду - мати із дитиною віком 1 рік 7 місяців, підліток 14 років і їхня бабуся.

«Вони рухалися у колоні фактично із 15 авто, і на всіх цих авто були відповідні написи і ці білі ганчірки. Виїхав БМП і прямою наводкою розстріляв це авто... На жаль, ніхто з них не вижив, окрім водія, який дістав дуже тяжкі травми, наразі він продовжує лікування», - поінформував Нєбитов, зауваживши, що цей чоловік потребуватиме дуже серйозної психологічної допомоги.

Загиблих з цією машини поховали місцеві жителі, які були свідками подій.

«Ми провели відповідну ексгумацію і зафіксували численні поранення на тілах цих людей і направили їхні тіла до судово-медичних установ. Тому хочу сказати, що це масово (відбувалося – ред.)», - заявив Нєбитов.

Читайте також: У Раді готують законопроєкти для сприяння розслідуванню воєнних злочинів рф - Стефанчук

Як повідомлялося, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що найбільше доказів воєнних злочинів рф, вчинених країною-загарбником в Україні, наразі виявлено у Київській, Сумській і Чернігівській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-