У Кропивницькому висадили дерева на честь 10 міст-героїв

У Кропивницькому висадили дерева на честь 10 міст-героїв

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому в парку Перемоги родини вимушених переселенців разом з місцевими висадили дерева червонолистого дуба на честь 10 міст-героїв.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, передає Укрінформ.

«Парк Перемоги у Кропивницькому набув сьогодні особливих смислів. На центральній алеї родини переселенців з Харкова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Миколаєва, Слов’янська, Херсона разом з кропивничанами висадили молоді деревця червонолистого дуба. На честь 10 нескорених українських міст-героїв», - повідомив Райкович.

Він зауважив, що переселенці прийшли садити дерева з місцевими роботодавцями. Кілька родин інженерів та лікарів вже знайшли роботу.

«Люди не впали духом, попри те, що пережили страхіття війни. Що взяло за душу – кожен шукав табличку свого міста. Домовились щороку зустрічатись тут, у парку Перемоги. Дерева приймуться, міста піднімуться, Україна житиме», - переконаний Райкович.

Читайте також: На Волині висадили алею пам’яті загиблих у війні з рф українців

Як повідомляло агентство, Кіровоградщина транзитом прийняла понад 100 тисяч переселенців, в області зупинились більше 45 тисяч ВПО.

6 березня Президент Володимир Зеленський відзнаку «Місто-герой України» надав першим шістьом населеним пунктам, які відбили напад російських військ, це - Волноваха, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів. 24 березня почесну відзнаку отримали Буча, Ірпінь, Миколаїв, Охтирка.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Андрія Райковича

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-