У Херсон змогли доправити діагностичні системи для перевірки донорської крові – волонтерка

У Херсон змогли доправити діагностичні системи для перевірки донорської крові – волонтерка

Фото
Укрінформ
Червоний Хрест України організував доставку у тимчасово захоплений росіянами Херсон діагностичних систем для перевірки донорської крові.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє волонтерка Наталя Шатілова.

«Серйозна ситуація в Херсоні склалася через відсутність медичних препаратів та лікарських засобів. Але ще більш загрозливе для життя херсонців становище виникло, коли Херсонський обласний центр служби крові вичерпав запаси діагностичних систем для перевірки донорської крові», – йдеться у повідомленні.

Тому загони швидкого реагування херсонської та миколаївської обласних організацій Товариства Червоного Хреста України провели спільну операцію з доставки з Миколаєва у Херсон життєво необхідних медикаментів та діагностичних систем для Центру крові та обласної лікарні, інформує волонтерка.

Крім того, ще дві громади (Антонівка та Садове) отримали аптечку швидкої допомоги, яку зібрали для них волонтери Червоного Хреста та Громада UA. Також у Херсоні працюють веловолонтери – вони доправляють продуктові набори тим, хто звернувся по допомогу, інформує Шатілова.

Читайте також: ЗСУ визволили понад 15 населених пунктів і просунулись углиб Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленій Херсонській області росіяни блокують «зелені коридори» та евакуацію населення. Крім того, тут вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські загарбники захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам. Вони відібрали медикаменти, які намагалися завезти до Херсона волонтери.

На Херсонщині жителі проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, а також викрадають мирних жителів області, серед яких – журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-