Із Луганщини евакуювали 319 цивільних

Із Луганщини евакуювали 319 цивільних

Оновлено
Укрінформ
На Луганщині із Кремінної, Попасної, Лисичанська, Гірського та Сєвєродонецька у середу, 13 квітня, евакуювали 319 мирних мешканців.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай у Телеграмі.

«Близько 200 осіб евакуйовані із Кремінної, 62 – з Лисичанська, ще 14 – із Попасної. Нагадаємо, що із Гірського врятовано 22 людей, із Сєвєродонецька – 23. Загалом за 13 квітня – 319», - написав керівник ОВА.

Він додав, що із Кремінної сьогодні, як і в попередні декілька днів, люди в’їжджають масово, бо розуміють, що небезпека у вигляді «руського миру» наближається.

Читайте також: Понад 500 тисяч українців примусово переміщені до росіїЗеленський

Робота по евакуації організована на дуже високому рівні. Майже 200 осіб вже на перонах залізничних вокзалів або їдуть у напрямку Дніпра, констатував Гайдай.

Як повідомлялося, керівник Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай зазначив, що в Україні на середу, 13 квітня, не погоджено жодного гуманітарного коридору, але мирним мешканцям Луганщини треба евакуюватися, щоб зберегти своє життя.

Читайте також: У Рубіжному росіяни обстріляли житловий кварталзгоріли майже всі будинки

12 квітня з території Луганщини евакуювали понад 300 мирних жителів.

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-