Евакуацію тварин із екопарку під Харковом призупинили через інтенсивні обстріли

Евакуацію тварин із екопарку під Харковом призупинили через інтенсивні обстріли

Фото
Укрінформ
Евакуація тварин зі зруйнованого Фельдман Екопарку, який знаходиться під Харковом, не проводиться вже три дні через постійні обстріли.

Про це повідомив у Фейсбуці засновник комплексу, народний депутат Олександр Фельдман, повідомляє Укрінформ.

“На жаль, ми вже третій день не можемо потрапити на територію Екопарку для евакуації тварин. Інтенсивність ворожого обстрілу в ці дні така, що немає можливості навіть під'їхати до його території. Тож позитивних новин поки що немає», - написав Фельдман.

Він зазначив, що спроби вивезти тварин не припиняться. Як тільки дозволить ситуація, рятувальна група продовжить роботу.

«Мета залишається колишньою – вивезти на безпечну територію всіх уцілілих тварин. Ми від неї не відступимося, тому що гуманне ставлення до тварин – це те, що робить нас людьми», - резюмував засновник комплексу.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували Фельдман Екопарк, який знаходиться за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі. Комплекс на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Від обстрілу загинули троє працівників Екопарку, які приїжджали годувати тварин.

Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем. Проте на допомогу прийшли колеги та волонтери з Харкова та інших регіонів країни. Частину тварин поселили у Харківському міському зоопарку. Півтора десятки котячих вивезли до Дніпра, звідти вони вирушають до інших міст, зокрема на захід України та до Києва. Також вирішується питання з вивезенням 5 бурих ведмедів та інших тварин. Ведмедів готові прийняти у «Синевирі».

А 9 квітня стало відомо, що оккупанти вкрали з Екопарку овочі, які призначалися для годівлі тварин.

Читайте також: Ужгород приймає чотирилапих біженців з Київщини, деякі попрямують до інших країн

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні й почав масштабне вторгнення. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Фейсбук Олександр Фельдман

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-