Великий ризик для кожного учасника: у Херсоні загарбники розігнали черговий мітинг

Великий ризик для кожного учасника: у Херсоні загарбники розігнали черговий мітинг

Відео
Укрінформ
У Херсоні окупанти розігнали мітинг, присвячений пам'яті жертв російської агресії.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Сьогодні у Херсоні біля ККЗ «Ювілейний» пройшов мирний мітинг, присвячений пам'яті жертв російської агресії. Як і очікували, окупанти його розігнали», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що загрози насильства, терор, брехня, гуманітарна катастрофа – це те, що російський агресор приніс Херсонській області. Багато людей залякані, багато хто на свій страх і ризик залишив область, дуже багато хто просто зник, і встановити що з ними сьогодні неможливо. Кожен новий мітинг - це дуже великий ризик для кожного учасника, і все одно люди виходять, незважаючи ні на що, зазначив Соболевський, наголосивши, що Херсонщина - це Україна.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники викрадають мирних жителів Херсонської області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Загальна кількість викрадених окупантами людей невідома.

Читайте також: Російські загарбники викрали ексголову Херсонської ОДА

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації їхніх місць перебування та сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-