На Тернопільщині уламки ракети пошкодили цистерну з добривами – аміак забруднив ґрунт і річку

На Тернопільщині уламки ракети пошкодили цистерну з добривами – аміак забруднив ґрунт і річку

Укрінформ
У Тернопільській області уламки ракети, збитої українськими силами ППО, пошкодили резервуари з мінеральними добривами. Унаслідок витоку забруднено ґрунт і воду в ріці Іква.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"Ворожа ракета не досягла цілі і була збита силами ППО у Кременецькому районі. Уламки впали на склад мінеральних добрив і пошкодили шість резервуарів. Станом на ранок заміри не показали збільшення рівня шкідливих речовин. Однак повторні проби виявили перевищення рівня аміаку у ґрунті та річці Іква", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що екологічні наслідки не є критичним, і протягом трьох-чотирьох днів ситуація стабілізується. "Жителям територій, по руслі річки Іква Кременецького району рекомендуємо не використовувати воду з криниць як питну. Також забороняється вилов риби", - додали в ОВА.

Як повідомлялось, 5 квітня підрозділи Десантно-штурмових військ ЗСУ знищили три танки та паливозаправник російських терористичних військ.

Також бійці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади із протитанкового ракетного комплексу українського виробництва "Стугна" збили також російський вертоліт Ка-52.

Раніше військовослужбовці берегової артилерії Військово-морських сил ЗС України збили в районі Одеси ворожу ракету морського базування «Калібр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-