У Кропивницькому запрацювала медична амбулаторія «Сумка Самарянина», серед перших пацієнтів якої мешканці Бучі та Ірпеня

У Кропивницькому запрацювала медична амбулаторія «Сумка Самарянина», серед перших пацієнтів якої мешканці Бучі та Ірпеня

Укрінформ
У Кропивницькому запрацювала медична амбулаторія «Сумка Самарянина». Тут надаватимуть безкоштовну медичну допомогу переселенцям та місцевим.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, передає Укрінформ.

«Потрібну справу починаємо в обласному центрі. У студмістечку ЦНТУ (Центральноукраїнський національний технічний університет) по проспекту Університетському, 8 почала працювати медична амбулаторія. Це гуманітарна місія міжнародної організації «Сумка Самарянина». Іноземні фахівці вже готові надавати медичну допомогу як жителям Кропивницького, так і переселенцям. Безкоштовно», - зазначив Райкович.

За його інформацією, гуманітарна місія, де є все необхідне для діагностики та первинної меддопомоги, працюватиме щодня і без вихідних. У разі потреби потужності амбулаторії можуть розширити.

Райкович зауважив, що в амбулаторії працюють волонтери. Серед їх перших пацієнтів – жителі Бучі та Ірпеня.

Як повідомляв Укрінформ,Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область - визволені від російських загарбників. У містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо. Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Фейсбук Андрій Райкович

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-