Забирали їжу, не давали ліків, водили під конвоєм – свідчення про окупацію жителів Чернігівщини

Забирали їжу, не давали ліків, водили під конвоєм – свідчення про окупацію жителів Чернігівщини

Укрінформ
На Чернігівщині під час захоплення російськими загарбниками села Вікторівка мешканців змусили жити в нелюдських умовах, через що стали помирати хворі та розповсюдилися інфекційні захворювання.

Про це у Фейсбуці повідомляє Оперативне командування "Північ", передає Укрінформ.

"Усі жили в одному підвалі: від літніх людей до новонароджених діток. Через нелюдські умови життя та принесені окупантами інфекції почалася низка хвороб, серед яких і вітряна віспа", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти водили під конвоєм місцевих жителів, щоб набрати хоча б відро води. Не давали жодних ліків навіть тим, чиє життя залежить від певних медикаментів. Людина з астмою померла, а росіяни наказали місцевим власноруч ховати тіло поряд в лісі.

Читайте також: На Чернігівщині окупанти тримали у підвалі понад 150 заручників

Російські загарбники забирали у місцевих жителів мобільні телефони, забирали харчові продукти, навіть не дивлячись на те, що у багатьох родин є діти.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-