В Мукачеві 4 квітня оголосили днем жалоби за загиблими в Україні

В Мукачеві 4 квітня оголосили днем жалоби за загиблими в Україні

Укрінформ
В Мукачеві 4 квітня оголошено день жалоби за загиблими на Київщині та по усій країні українцями, що були вбиті російськими військами.

Про це повідомили у Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ.

"Сьогодні в Мукачеві оголошуємо день жалоби за загиблими на Київщині та всій країні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що немає слів виправдання звірству російських загарбників. Всі події на Київщині – це злочини проти людства, які мають бути покарані.

"Вимагаємо відповідальності за Бучу. Співчуваємо рідним та близьким. Ми з вами. Ми помстимося ворогові. Зло буде покарано", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства російськими вояками цивільних. Зокрема, у Бучі знайшли братську могилу на 280 людей.

Читайте також: Перші ознаки братської могили в Бучі з’явилися ще 10 березня - супутникові знімки

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що з визволеної від російських загарбників території Київської області наразі вивезено 410 тіл убитих мирних жителів.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчиненими російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-