На відновлення інфраструктури Маріуполя потрібно не менше 10 мільярдів доларів - міська рада

На відновлення інфраструктури Маріуполя потрібно не менше 10 мільярдів доларів - міська рада

Укрінформ
На відновлення інфраструктури Маріуполя потрібно не менше 10 млрд доларів.

Як передає Укрінформ, про це Маріупольська міська рада повідомляє у Телеграмі.

“Не менше 10 млрд доларів знадобиться для відновлення інфраструктури Маріуполя. Це попередня мінімальна оцінка, яка буде уточнена в процесі фіксації руйнувань, завданих агресією рф. Для цього Маріупольська міська рада створила спеціальну депутатську комісію”, - ідеться в повідомленні.

За словами міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, кожен злочин, вбивства та руйнування, завдані агресором, мають бути зафіксовані та передані до міжнародного суду. Воєнні злочинці мають понести покарання.

“Зараз ми працюємо в тісній взаємодії з урядом та Донецькою військово-цивільною адміністрацією, аби після війни добитися від росії не тільки репарацій на повну відбудову нашого улюбленого Маріуполя, але й великих виплат всім маріупольцям за завдані страждання та шкоду”, - заявив Бойченко.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Героя України, командира полку "Азов" Дениса Прокопенка, Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі від голоду непритомніють на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах, загинули щонайменше 4 тисячі людей.

Фото: Stringer/Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-