У Тернополі вимушеним переселенцям допоможе новий ресурс «Привітне Тернопілля»

У Тернополі вимушеним переселенцям допоможе новий ресурс «Привітне Тернопілля»

Відео
Укрінформ
Нова ініціатива «Привітне Тернопілля», яку започаткували в обласному центрі, допоможе вимушеним переселенцям оперативно знаходити актуальну для себе інформацію.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

«З початку війни Тернопіль став надійним тилом для переселенців з різних куточків України, де проходять активні воєнні дії. У місті діє низка сервісів, які можуть бути корисними для вимушено переміщених осіб, але такі актуальні дані знаходяться на різних ресурсах.

Тож для оперативного отримання актуальної інформації для переселенців ми вирішили зібрати її в одному місці – Інтернет-сторінці «Привітне Тернопілля», – розповів Черкашин.

За його словами, функціонал ресурсу «Привітне Тернопілля» дозволяє оперативно отримати інформацію про громадський транспорт та таксі, гуманітарні штаби, тимчасове житло, соціальні служби та послуги, можливості працевлаштування. Також пропонується інформація про супермаркети та гуртові, медичні заклади, ветеринарні клініки, мапа укриттів, туристичні локації.

Ініціативу реалізовує команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільською міською радою та Тернопільською обласною військовою адміністрацією за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

У рамках проєкту виготовлено відеоролик, в якому є інформація про основні сервіси, які вже працюють та є доступними для вимушених переселенців.

Станом на 28 березня 2022 року у Тернополі зареєстровано понад 9,5 тис. переселенців, які приїхали в місто на одну ніч. Якщо говорити за постійну реєстрацію в обласному центрі, то таких осіб зареєстровано більше 7,5 тис.

Як повідомляло агентство, 24 лютого президент рф володимир путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-