Ірпінь звільнили від загарбників. Мер просить людей не поспішати повертатися в місто

Ірпінь звільнили від загарбників. Мер просить людей не поспішати повертатися в місто

Відео
Укрінформ
Місто Ірпінь, що на Київщині, звільнили від російських загарбників, але жителям повертатися до нього поки що не можна.

Як передає Укрінформ, про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин у Фейсбуці.

«Наш Ірпінь звільнено від московської нечисті!!! Слава Україні! Слава її захисникам! Вічна пам'ять загиблим Героям!» - написав Маркушин.

Водночас у відео він звернувся до жителів із застереженням поки не повертатися до міста.

«У нас сьогодні приємні новини. Сьогодні звільнений Ірпінь. Зараз проходить зачистка. Звертаюсь до наших мешканців: в Ірпінь повертатися поки що не можна, це поки що небезпечно. Ми закріплюємося на наших нових рубежах і далі будемо йти і звільняти Бучу, Гостомель, Ворзель. Ми розуміємо, що на наше місто будуть ще напади. І ми будемо мужньо його боронити. Ірпінь – це Україна!», - підкреслив мер міста.

Він подякував визволителям Ірпеня, зокрема військовослужбовцям Збройних сил України, ТрО, підрозділам Національної поліції. «Коли ми разом, ми сила!» - підкреслив Маркушин.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу зафіксовано більше 40 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури. Найбільших руйнувань внаслідок обстрілів зазнали райони: Бучанський (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварський (Великодимерська громада), Вишгородський (Димерська, Іванківська громади).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-