Мер Маріуполя Бойченко не у місті, але перебуває на постійному зв'язку - Кириленко

Мер Маріуполя Бойченко не у місті, але перебуває на постійному зв'язку - Кириленко

Укрінформ
Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко не в місті, але перебуває на постійному зв'язку з владою та військовими задля порятунку мирних мешканців міста, які наразі заблоковані російськими військами.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграм-каналі Маріупольської міськради розповів голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

“У Маріуполі зв’язку немає, тому Бойченку довелося знаходитися у іншому місці. Ми підтримуємо з ним зв’язок і продовжуємо працювати над створенням "зеленого коридору" для вивезення людей. Ця робота неймовірно складна, і вона проводиться у повній комунікації з моїми запорізькими колегами і очільником міста Вадимом Бойченком”, - розповів Кириленко.

Він також звернув увагу, що російські війська від початку чітко і цинічно спрацювали по Маріуполю – вони в першу чергу завдали ударів по критичній інфраструктурі міста, зруйнувавши тепло-, водо та електропостачання, а також зв’язок. Тому владі міста довелося виїхати з міста, щоб мати змогу працювати над порятунком людей.

“Всі ми робимо все можливе задля єдиного результату – щоб наші люди були в Україні, і їх не вивозили насильно до російської федерації”, - резюмував Кириленко.

Очільник Донецької обласної військової адміністрації додав, що вже сьогодні затвердить чіткий алгоритм дій місцевих влад у разі можливої окупації чи інших подій, які можуть перешкоджати функціонуванню органів місцевого самоврядування.

Як повідомляв Укрінформ, російська агресія призвела до найгіршої гуманітарної катастрофи в Маріуполі. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За даними заступника командира полку «Азов», у Маріуполі бомби російських загарбників падають кожні десять хвилин. Окрім танків і артилерії, місто обстрілюють російські десантні кораблі.

Командир полку «Азов» заявив, що у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щоденно і вже перевищила три тисячі людей.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: mariupolrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-