Вороги намагаються створити картинку підтримки «руського міра» жителями Харківщини - ОВА

Вороги намагаються створити картинку підтримки «руського міра» жителями Харківщини - ОВА

Укрінформ
У Вовчанську на Харківщині загарбники влаштували провокацію з метою створити картинку підтримки місцевими жителями "руського міра".

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні у Вовчанську російські окупанти влаштували публічну ганебну провокацію. Як завжди, росіяни створюють брехливу картинку про нібито підтримку “руського міра” місцевими жителями. Але там дали чітко зрозуміти, Вовчанськ - це Україна!" - йдеться у повідомленні.

Синєгубов зазначив, що росіяни можуть робити спроби призначати псевдокерівників, маніпулювати людьми, які зрадили свою країну і односельчан, але у них нічого не вийде. Не вийде купити наших українців дешевими подачками.

"Звертаємося до місцевих жителів: не піддавайтеся провокаціям, не вірте обіцянкам, лозунгам тих, хто тисячами вбиває українців! Не підписуйте ніяких документів, не беріть ніяку допомогу з рук окупантів! Бо на цих руках - смерть українців і зруйновані міста! Ми нічого не забудемо, обов’язково помстимося, дамо гідну відсіч і відповідь!" - підсумував голова ОВА.

Раніше Суспільне повідомило із посиланням на неназваного мешканця Вовчанська, що у місті загарбники влаштували роздачу гуманітарної допомоги. При цьому вони записували особисті дані тих, хто її отримав, і заявили, що таким чином мешканці проголосували за зміну влади у місті.

У групі Вовчанської територіальної громади у Фейсбуці місцеві мешканці висловлюють обурення діями загарбників, які вивісили на в'їзді в місто російський триколор і змінили напис на "Волчанск".

"Геть із українського Вовчанська зі своїм трикольоровим ганчір'ям!" - пишуть вони.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня загарбники захопили водіїв колони машин, які доправляли гуманітарну допомогу у Вовчанськ, зокрема автомобіля екстреної меддопомоги. 21 березня їх вдалося повернути.

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-