Рівненські атомники підтримали своїх колег із Запорізької АЕС та жителів Енергодару

Рівненські атомники підтримали своїх колег із Запорізької АЕС та жителів Енергодару

Укрінформ
Працівники Рівненської АЕС та міста атомників Вараш провели мітинг на підтримку колективу Запорізької АЕС і жителів міста-супутника Енергодару.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення у Фейсбуці пресслужби Рівненської облдержадміністрації.

«Ми сьогодні зібралися у центрі Вараша, щоб підтримати словом, підтримати духом наших колег, друзів із Енергодару. Уже два тижні ви працюєте у надскладних умовах, професійно виконуєте свої обов'язки. Ми віримо у вас, ми віримо у нашу перемогу, ми підтримуємо вас. Я упевнений, незабаром ми разом відсвяткуємо нашу перемогу», - сказав під час мітингу генеральний директор РАЕС Павло Павлишин.

Як повідомляло агентство, в Україні всі чотири діючі атомні електростанції продовжують стабільно виробляти електричну енергію. Сумарна поточна потужність атомних електростанцій забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Відомо, що Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені російськими загарбниками та вже 18-ту добу перебувають під контролем ворожих військових формувань. Пошкоджену внаслідок ворожих обстрілів високовольтну лінію електропередач ЗАЕС – Каховська 750 кВ, через яку здійснюється видача електроенергії із Запорізької атомної електростанції, відновлено, і вона забезпечує стабільне функціонування ЗАЕС.

Всі 6 енергоблоків Запорізької АЕС обслуговуються українським персоналом, зміни мають можливість ротації.

Російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день агресії - 24 лютого.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська під вигаданим приводом "денацифікації" та "демілітаризації" України обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Рівненської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-