Акція на підтримку мешканців Енергодару та працівників Запорізької АЕС

Акція на підтримку мешканців Енергодару та працівників Запорізької АЕС

Фото, відео
Укрінформ
На всіх українських атомних електростанціях провели акції солідарності на підтримку мешканців Енергодару та співробітників Запорізької АЕС.

Про це повідомляє ДП "Енергоатом" у Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

Так, персонал Хмельницької АЕС закликає своїх колег із Запорізької АЕС триматися і залишатися стійкими.

Южно-Українськ теж не залишився осторонь і робітники Южно-Української АЕС організували мітинг.

Зокрема, Галина Хмілевська, начальник відділу охорони здоров’я, виступила з промовою, що енергодарці, не дивлячись на залякування, залишаються нескореними.

Глава Енергоатома Петро Котін теж висловив щирі слова підтримки від усіх українських атомників у своєму відеозверненні: “Тримайтесь енергодарці, тримайся Енергодар, тримайся рідна ЗАЕС”.

Водночас Котін прокоментував викрадення першого заступника мера міста Івана Самойдюка, який вже третій день перебуває у полоні загарбників.

"Саме він опікувався долею земляків і відповідав за гуманітарні вантажі до міста та забезпечення всім необхідним. Я впевнений, Іван не здається і не здасться. Сила його духу переможе, окупанти не зламають його", - наголосив глава Енергоатома.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня Івана Самойдюка викрали на блокпосту, коли той повертався до міста із Запоріжжя, звідки привіз гуманітарну допомогу.

У свою чергу, мер Енергодара скликав мешканців на мітинг, який вони планують проводити щодня пока не буде звільнено Самойдюка. 20 березня понад півтори тисячі мешканців Енергодара зібралися біля виконкому на мирну акцію протесту, аби виступити проти свавілля російських загарбників та сказати, що місто назавжди залишиться українським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-