У Чорнобильській зоні зафіксували п'ять пожеж, їх загасили

У Чорнобильській зоні зафіксували п'ять пожеж, їх загасили

Укрінформ
Декілька днів тому Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів зафіксувало чотири-п'ять осередків горіння у Чорнобильській зоні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив в. о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону.

"З приводу екологічного стану Чорнобильської зони можу підкреслити, що декілька днів тому ми фіксували там пожежі. Це було 4-5 джерел горіння. Дуже добре, що в короткі терміни вдалось локалізувати ці загоряння", - сказав він.

За словами Стрільця, наразі у Зоні відчуження є можливість локалізовувати осередки горіння і не допускати поширення пожеж.

Очільник Міндовкілля нагадав, що через захоплення Чорнобильської атомної електростанції російськими військами, Україна втратила доступ до систем моніторингу радіаційного стану Чорнобильської зони. Він підкреслив, що наразі є доступ до одного посту моніторингу, який не зафіксував перевищення радіації.

Як повідомляв Укрінформ, ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день агресії - 24 лютого.

У неділю 20 березня наприкінці дня було проведено часткову ротацію персоналу Чорнобильської атомної електростанції та евакуацію осіб, які перебували на території тимчасово загарбаної російськими військами станції.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-