Боти рф поширюють фейки про «небезпечність» Запоріжжя, щоб зірвати евакуацію людей з Маріуполя

Боти рф поширюють фейки про «небезпечність» Запоріжжя, щоб зірвати евакуацію людей з Маріуполя

Укрінформ
Російські боти поширюють фейки про "небезпечність" Запоріжжя, щоб зірвати евакуацію людей з Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє в Телеграмі.

За даними ЦПД, у соцмережах російські боти поширюють фейк про те, що маріупольцям не потрібно залишати місто та їхати до Запоріжжя. Такими повідомленнями вони зривають евакуацію з міста.

Зокрема пропагандисти безпідставно стверджують, що нібито підприємства "Запоріжсталь" та "Запоріжкокс" "заміновані", а в цехах "ховаються озброєні бандерівці".

У Центрі наголошують, що подібні повідомлення є цинічною брехнею російських загарбників.

"Російський агресор намагається зірвати евакуацію маріупольців до безпечних місць та знищити якомога більше справжніх патріотів міста безжальними обстрілами житлових кварталів", - заявляють в ЦПД.

Центр закликає громадян довіряти лише перевіреній інформації.

Як повідомлялося, російські загарбники спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня 2 187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

З постійно обстрілюваного російським агресором Маріуполя за дві останні доби (16 – 17 березня) виїхали на власних автомобілях близько 35 тис. цивільних.

18 березня із Бердянська до Запоріжжя вирушили п’ять автобусів з евакуйованими жителями Маріуполя, усього перевозять майже 500 цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-