Ворог хоче використати Херсон як «юридичну» основу для поділу України – посол ЄС

Ворог хоче використати Херсон як «юридичну» основу для поділу України – посол ЄС

Укрінформ
Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас закликав пильно стежити за подіями в Херсоні, які росія хоче використати як «юридичну» основу для подальшої агресії чи поділу України.

Як передає Укрінформ, про це посол ЄС написав у Твіттері.

«Треба пильно стежити за Херсоном. Спроби створити будь-які «народні республіки», «хнр» чи будь що цілком відповідають російській/радянській столітній традиції створення «політичних» фактів на місцях, щоб мати «юридичну» основу для подальшої агресії чи поділу», - зазначив Маасікас.

Як повідомлялося, Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом готування до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України). За даними слідства, на території області окупанти готують проведення незаконного референдуму та створення квазіреспубліки - «хнр». Для цього вони намагаються схилити та вмовити депутатів Херсонської обласної ради співпрацювати з окупаційними військами.

Депутати облради на екстреному засіданні ухвалили звернення, в якому наголосили, що Херсонщина - це Україна.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-