Влада Сумщини працює над продовженням дії «зеленого коридору» із Сум та евакуацією з інших міст

Влада Сумщини працює над продовженням дії «зеленого коридору» із Сум та евакуацією з інших міст

Укрінформ
На Сумщині працюють над продовженням дії "зеленого коридору" для вивезення цивільного населення Сум, а також над евакуацією жителів інших міст області.

Про це повідомив у Телеграмі голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Усі, хто не зміг виїхати сьогодні, ми працюємо над тим, аби коридор працював і 10 березня", - написав Живицький.

За його словами, обласна влада звернулася до перевізників Сум і області, однак не всі погодились надати транспорт для евакуації. Водночас Полтавська область дала в рази більше транспорту, ніж могли б забезпечити перевізники з міста Суми.

Голова ОВА також поінформував про телефонну розмову з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, і зараз шукають додатковий транспорт для евакуації людей.

Живицький зазначив, що ведуться перемовини щодо організації евакуації з інших міст Сумщини, зокрема з Охтирки, Тростянця та Лебедина, які потерпають від російських окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 9 березня, гуманітарними коридорами вдалося евакуювати близько 48 тисяч мирних мешканців Сум, Енергодара і Київщини. Триває евакуація мирного населення з Харкова залізницею та автобусами.

24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Дмитро Живицький, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-