На Донеччині загарбники знищили пам'ятник Василю Сліпаку

На Донеччині загарбники знищили пам'ятник Василю Сліпаку

Фото
Укрінформ
В Донецькій області російські загарбники знищили пам'ятник відомому українському оперному співаку та учаснику бойових дій на сході України Василю Сліпаку. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького.

"Цинічна поведінка засланців окупанта не перестає вражати. Неподалік н.п Луганське Донецької області спостерігаємо неабиякий прояв вандалізму: окупанти знищили пам‘ятник захиснику України Василю Сліпаку, всесвітньо відомому українському оперному співаку, солісту Паризької національної опери, волонтеру, учаснику Революції Гідності та бойових дій на сході України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року поблизу Луганського та ціною власного життя врятував побратимів. Монумент йому встановили у 2019 році. 

"Ми не пробачимо окупанту таких низьких дій, зовсім скоро кожен з них буде покараний та відчує «український мир» на власній шкірі. Самопожертва Василя Сліпака в ім‘я незалежної України завжди в наших серцях. Тож пам‘ятник відновимо і цілісність країни теж. Ворог буде покараний за всі злочинні дії проти українського народу", - наголосили військові.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ. 

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Також наша країна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-