Мер Миколаєва звернувся до російських солдатів

Мер Миколаєва звернувся до російських солдатів

Відео
Укрінформ
Міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич звернувся до російських солдатів і пообіцяв їм пекло, якщо вони не повернуться додому.

Про це він сказав у своєму відеозверненні на Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Хочу звернутися до російських солдатів. Вам кажуть, що фашистський режим України веде ворожу політику стосовно свого народу. Але якби це було правдою, хіба так би вас зустрічали жителі українських міст і сіл? Чи спалювали б вони вас просто на ходу? Перекривали б дороги, щоб не пропустити ваші танки? Ви не визволителі, ви вбивці й окупанти», - сказав Сенкевич.

Він також звернув увагу на те, що він мер Миколаєва, який отримував освіту російською мовою, говорить та думає російською. Що у Миколаєві є вулиці з російською назвою, і їх ніхто не перейменував.

«У нашому місті працював Миколаївський художній академічний російський драматичний театр. Але коли ви почали бомбардувати українські міста ракетами, колектив театру відмовився від слова російський. У нашому місті живуть російськомовні письменники, які зараз стали волонтерами та допомагають українським військовим. Це ви вбиваєте російську культуру в Україні», - наголосив Сенкевич.

Він також звернув увагу, що Донбас – це Україна. І це російські війська розв'язали там війну, і це їхні ракети вбили 10 людей на площі Свободи в центрі Харкова, прилетіли до житлового будинку в Херсоні, спалили найбільший літак світу ("Мрія"), який під час боротьби з пандемією коронавірусу неодноразово доставляв у різні країни світу ліки, засоби захисту та медичне обладнання.

«Російські солдати, вам не перемогти у цій війні. Тому що Україну захищають не лише тисячі військових, а й весь народ. Сьогодні ми єдині як ніколи. У вас стрілятимуть, вас підриватимуть, вас спалюватимуть! Ми воюємо за наших матерів, дружин і дітей. За нашу землю. За нашу Батьківщину. Ви ж воюєте за Путіна. Чи варто за нього вмирати? Якщо так, ласкаво просимо в пекло!», - сказав міський голова.

Як повідомлялося, російські війська спробували захопити Миколаївщину з боку Баштанського району 1 березня.

Вранці 24 лютого глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної воєнної операції на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-