На Закарпатті почали курсувати поїзди до країн ЄС для біженців

На Закарпатті почали курсувати поїзди до країн ЄС для біженців

Укрінформ
Для громадян, які хочуть виїхати з України через кордон на Закарпатті, курсують поїзди з Ужгорода та Мукачева до Угорщини. Також сьогодні з Чопа поїде евакуаційний поїзд у чеський Пльзень.

Про це повідомляє перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Важлива інформація для тих, хто через Закарпаття намагається виїхати за кордон. Із вокзалу у Чопі щодня курсує потяг в угорське місто Захонь, найближче до кордону з Україною. Менш ніж за 20 хвилин можна безпечно і зручно перетнути кордон. Рух цього потяга підлаштований під внутрішній транспорт Угорщини, тому вже на вокзалі Захоні є можливість придбати квитки далі вглиб країни", - сказав він і навів графік руху потягів Чоп - Захонь.

За словами Білецького, за запитом України збільшили кількість вагонів у цьому напрямку із двох до шести. У кожному - 80 сидячих місць.

Крім того, з Мукачева щодня курсує поїзд до Будапешта, який вирушає о 12:30.

Сьогодні на станцію Чоп о 12.00 прибув потяг із Чехiї. У семи вагонах зможуть розміститися 500 осіб. Відправлення о 16.50. Поки що рух за цим напрямком разовий. Про те, чи будуть запускати сюди іще потяги із Чехії, зараз ведуться перемовини, зазначив голова ОДА.

Для посадки на такий потяг потрібні квиток, міжнародний сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест та біометричний паспорт.

Білецький повідомив, що охочих перетнути кордон просять скористатися також іншими пунктами пропуску, бо наразі усі скупчуються на КПП "Ужгород" на словацькому кордоні. Тут пропускають тих, хто не має для виїзду закордонних паспортів.

Громадян, які мають із собою документи, просять їхати на інші пункти пропуску на кордоні із Угорщиною та Румунією та не створювати черг.

Раніше Державна прикордонна служба України надала перелік пунктів пропуску, де можна швидше перетнути кордон з країнами ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

У країні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-