Храми Львова готові надати приміщення для переселенців та під укриття

Храми Львова готові надати приміщення для переселенців та під укриття

Укрінформ
У випадку посилення російської агресії, храми Львова готові прийняти внутрішньо переміщених людей та надати свої підвальні приміщення під укриття.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Церква в усі часи була і є місцем, де люди завжди можуть знайти захист. І найперше, це захист від нашого Творця. Але також ми розуміємо, що наші храми як будівлі також можуть і послужити в разі необхідності нашим громадянам для укриття. Тому була зустріч представників усіх церков нашого міста – Рада єпископів, де, зокрема, була озвучена можливість, щоби в разі необхідності використовувати приміщення храмів як можливі укриття. Тому відповідальні особи оглянули храми щодо такої можливості. Церква готова відкрити свої двері, готова стати не лише укриттям, а й навіть польовим шпиталем. Церква готова до того, щоби разом зі своїми вірними боронити свою Україну», - зазначив капелан Львівської міської ради отець Павло Дродяк.

Читайте також: Попит на оренду житла у Львові зріс на 30% - рієлтор

Міська влада Львова продовжує активно співпрацювати з релігійним середовищем міста для координації дій на випадок посилення російської агресії проти України. Відтак, за потреби, перелік храмів, підвальні приміщення яких можуть бути використані як укриття, буде збільшено.

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що західні регіони України, у разі якщо будуть повномасштабні бойові дії, зможуть прийняти мільйони біженців, а ресурс Львова – дуже великий.

На початку лютого 2022 року Росія перекинула до Білорусі кілька тисяч своїх військових у рамках спільних навчань «Союзна рішучість-2022».

Також Росія зосередила біля кордону з Україною та на тимчасово окупованих українських територіях до 190 тис. військовослужбовців.

Фото: tsina.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-