МОЗ розподілило по регіонах 416 автівок екстреної допомоги

МОЗ розподілило по регіонах 416 автівок екстреної допомоги

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я розподілило по областях 416 автомобілів екстреної швидкої допомоги. 

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

«Регіони відповідно до укладених договорів ДП «Медзакупівлі» до кінця березня повинні отримати автомобілі швидкої медичної допомоги. Вчора міністр підписав наказ про їх розподіл. Всього, як планується, вирушать до закладів охорони здоров’я 416 автомобілів швидкої допомоги. Це спеціалізований транспорт категорій В і С», - сказала Шаталова.

Читайте також: Криворізьким медикам передали 12 нових «‎швидких»

Так, Волинська та Сумська області отримають по 10 автівок, Дніпропетровська та Житомирська - по 25, Запорізька та Івано-Франківська — по 26, Закарпатська — 9, Кіровоградська — 43, Київська — 42, Луганська — 28, Львівська — 50, Миколаївська — 20, Рівненська - 18, Харківська - 24, Херсонська — 8, Хмельницька — 9, Черкаська — 8, Чернівецька — 23, Чернігівська область — 14 швидких.

Заступниця міністра додала, що розподіл був затверджений з урахуванням закупівель минулого року та закупівель, які регіони провели самостійно. За даними системи «Прозоро», наголосила Шаталова, це 644 одиниці.

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня 2020 р. уряд прийняв рішення про виділення 1 млрд 260 млн на підвищення тарифу на надання екстреної медичної допомоги, зокрема збільшення зарплат медпрацівників та поліпшення матеріально-технічної бази станцій. Також було передбачено 922 млн грн на придбання 400 машин екстреної меддопомоги, які будуть розподілені між регіонами. За словами Степанова, загалом же є потреба у придбанні 1800 таких автомобілів, тож надалі автопарк екстреної меддопомоги планується оновити протягом 2-3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-