«Повний фарш» замість стареньких Газелей: медики Запоріжжя отримали 14 нових «швидких»

«Повний фарш» замість стареньких Газелей: медики Запоріжжя отримали 14 нових «швидких»

Фото
Укрінформ
Для запорізьких медиків, які працюють в обласному центрі екстреної швидкої медичної допомоги, коштом НСЗУ було придбано 17 спеціалізованих автомобілів.

Сьогодні транспорт передали медикам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нові автомобілі створені на базі Citroen Jumper. Вартість одного автомобіля - 1 млн 960 тис. грн. Кожне авто має сучасне обладнання, що відповідає європейським стандартам.

“Тут є дефібрилятор, електрокардіограф з можливістю передачі електричного сигналу на відстань, апарат для кисневої підтримки, апарат для дозованої подачі лікарських засобів та пристрій для підігріву розчинів, який подає лікарські засоби під час транспортування пацієнтів. Тут є все, що є в європейському автомобілі”, - говорить медичний директор КНП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Наталія Дорошева.

Автомобілі надійшли до обласного центру екстреної медичної допомоги ще в січні 2021 року, але понад місяць транспорт стояв у гаражі через відсутність державної реєстрації.

У Запоріжжі медикам передали 17 спецавтомобілів "швидкої допомоги" / Фото: Ольга Звонарева, Укрінформ

“Не були виділені кошти на державну реєстрацію в органах автоінспекції, і замість того, щоб рятувати людей, вони просто стояли. Ми виділили 1 млн 660 тис. грн із обласного бюджету на реєстрацію. Техніка може працювати. Депутати Запорізької обласної ради наразі порушують питання перед органами центральної влади щодо того, чи варто оподатковувати реєстрацією подібний медичний транспорт”, - говорить заступник голови Запорізької облради Владислав Куценко.

Читайте також: Криворізьким медикам передали 12 нових «‎швидких»

Для того, аби замінити всі старі “Газелі”, які досі є в парку “швидкої”, необхідно придбати ще понад 40 автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-