Карантин вихідного дня: мер Чернігова просить поліцію не поспішати штрафувати бізнес

Карантин вихідного дня: мер Чернігова просить поліцію не поспішати штрафувати бізнес

Укрінформ
Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко закликав поліцію не поспішати штрафувати підприємців за порушення карантину вихідного дня.

Зробив він це на розширеній нараді в мерії 17 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звертаюся до працівників поліції: не спішіть!" - сказав мер.

Він зазначив, що в історії бували випадки, коли накази "згори" пізніше визнавались неправомірними, тож застеріг поліцію від можливої помилки.

"Треба так виконувати ці команди, щоб усім було добре. Мені не зовсім коректно це коментувати - разом з тим, життя є життя і можна дуже ретельно виконувати їх, а можна не дуже. До речі, до честі нашої поліції, я вважаю, що ми нормально зорієнтувалися в цій ситуації", - сказав міський голова.

Читайте також: Рада провалила постанову про скасування карантину вихідного дня

Водночас Атрошенко не підтримав позицію мерів деяких українських міст, які публічно демонструють непокору рішенню уряду про запровадження карантину вихідного дня. Бо це, вважає він, послаблює державу і дезорієнтує підприємців, яких, попри дозвіл мерії працювати, місцева поліція все одно штрафує.

Читайте також: ОАСК отримав три позови щодо скасування карантину вихідного дня

Атрошенко нагадав, що Чернігівська міська рада направила до Кабінету Міністрів України звернення з проханням скасувати карантин вихідного дня. У мерії вважають, що ні його позитивні наслідки, ні втрати як слід не прораховані.

Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-