На Рівненщині викрили організаторів бурштинового

На Рівненщині викрили організаторів бурштинового "бізнесу"

Фото
Укрінформ
Поліцейські Рівненщини викрили групу осіб, які налагодили нелегальний бурштиновий бізнес.

Про це у Facebook повідомляє Нацполіція.

"Поліцейські Рівненщини викрили групу осіб в організації бурштинового бізнесу. Наразі проводяться санкціоновані обшуки за місцями скупки, обробки бурштину та за місцем проживання учасників угруповання. Вже вилучено значну кількість обробленого та необробленого каміння", - йдеться у повідомленні.

На Рівненщині викрили бурштиновий "бізнес" / Фото: Нацполіція, Facebook

Як зазначається, до групи входили чотири жителі Сарненського району Організатор контролював її діяльність та розподіляв кошти, отримані від підпільного бізнесу, решта учасників підшукували клієнтів для оптової реалізації каміння, займалися скупівлею бурштину-сирцю, організовували обробку каміння, відповідали за його зберігання та подальший збут.

Зловмисники працювали підпільно. До їхнього "офісу" можна було потрапити лише після попереднього узгодження зустрічі телефоном.

Читайте також: Бурштинова справа: ексдепутату відмовили у стягненні 100 мільйонів “моральної шкоди”

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 240-1 КК (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину). Санкція статті передбачає позбавлення волі від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-