На Житомирщині СБУ викрила інтернет-пропагандистку, яка закликала до повалення влади

На Житомирщині СБУ викрила інтернет-пропагандистку, яка закликала до повалення влади

Фото
Укрінформ
У місті Коростишів на Житомирщині СБУ викрила жінку, яка пропагувала в соцмережах насильницьку зміну державної влади в країні та розпалювання ворожнечі на національному підґрунті.

Про це повідомляє СБУ.

«За даними слідства, мешканка Коростишева на персональній сторінці в одній із популярних соціальних мереж систематично розміщувала деструктивні дописи із закликами до захоплення влади в країні. Також вона публікувала дискримінаційні статті щодо однієї із національних меншин, де принижувала честь і гідність її представників та закликала до їх видворення з України», - йдеться у повідомленні.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що опубліковані матеріали містять прямі публічні заклики до силового захоплення державної влади в Україні із конкретними способами реалізації злочинного задуму та провокують міжнаціональну ворожнечу.

Під час обшуку за місцем проживання жінки виявлено мобільні пристрої і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Читайте також: СБУ викрила інтернет-агітаторів, які закликали до протестів на травневі

Наразі зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання фігурантці провадження запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-