СБУ на Донеччині блокувала збут нелегальної горілки на мільйони гривень

СБУ на Донеччині блокувала збут нелегальної горілки на мільйони гривень

Фото
Укрінформ
Масштабний збут контрафактного алкоголю, нелегально виготовленого на вітчизняних лікеро-горілчаних заводах, припинила Служба безпеки України у районі проведення операції Об`єднаних сил.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"За версією слідства, протиправний механізм організувало керівництво однієї із донецьких фірм-дистриб’юторів та кількох підприємств галузі із різних регіонів країни. Встановлено, що зловмисники налагодили виробництво необлікованої алкогольної продукції, яку реалізовували в обхід податкового законодавства із підробленими марками акцизного збору. За оперативною інформацією щомісяця вони реалізовували контрафакт на 80 мільйонів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила масштабну схему розкрадання лісу на Закарпатті

Правоохоронці провели обшуки на ліцензованих гуртових базах компанії-посередника у Маріуполі та Краматорську, а також одній із мереж роздрібної торгівлі у місті Слов’янськ. Під час перевірочних заходів було вилучено 30 тисяч пляшок контрафактного алкоголю на майже 3 мільйони гривень.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ст. 227 (умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Читайте також: СБУ припинила схему вивезення комлектуючих до російської бронетехніки в Азію

Також на початку тижня в районі ООС правоохоронці вилучили понад 35 тисяч літрів контрафактного алкоголю в пляшках різної ємності та тетрапаках. Продукція була без марок акцизного збору або з підробленими акцизними марками загальною вартістю понад 6 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-