На Чернігівщині побили вікна в музеї загиблим бійцям АТО

На Чернігівщині побили вікна в музеї загиблим бійцям АТО

Відео
Укрінформ
У музеї загиблим в АТО землякам села Слобідка Новгород-Сіверського району Чернігівщини невідомі двічі за тиждень били вікна.

Про це повідомила чернігівська філія Суспільного телебачення - телеканал UA: Чернігів.

"Як дрібне хуліганство кваліфікує поліція події у Слобідці Новгород-Сіверського району. Там протягом тижня двічі побили вікна в музеї загиблим в АТО землякам", - ідеться в сюжеті.

В поліцію про це заявила ініціаторка створення музею Наталія Мишко. Наразі правоохоронці проводять перевірку та шукають зловмисників.

Як раніше повідомляв Укрінформ, музей у Слобідці був відкритий 5 червня 2019 року в хаті загиблого в Донецькій області мешканця села Ігоря Медведя. В одній кімнаті - його речі та світлини, в іншій - портрети інших полеглих на сході жителів Новгород-Сіверського району.

Облаштування музею продовжується, на його базі планується створити районний осередок військово-патріотичного виховання.

За останній тиждень на Чернігівщині це вже другий випадок наруги над пам’яттю полеглих захисників України. Як відомо, днями в місті Мена невідомі спаплюжили пам’ятники загиблим учасникам АТО, замастивши білою фарбою їхні портрети.

У зв’язку з обома випадками Чернігівська облдержадміністрація звернулася до жителів області з проханням не бути байдужими і в разі виявлення підозрілих намірів чи фактів вандалізму повідомляти про це в органи влади та Національну поліцію.

"Усі маємо усвідомити: саме завдяки військовим, які зі зброєю в руках відстоюють незалежність України на сході, ми маємо змогу жити мирно та спокійно. Шанувати пам’ять кожного загиблого - наш святий обов’язок і данина їх жертві", - йдеться у зверненні.

Вчинені акти вандалізму в ОДА назвали безпрецедентними, а наругу над пам’яттю наших Героїв - тяжким злочином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-