Запоріжжя також долучилось до

Запоріжжя також долучилось до "Маршу за клімат"

Фото
Укрінформ
20 вересня у Запоріжжі відбувся марш за клімат: близько трьох десятків містян з плакатами, а деякі у протигазах, пройшли від Запорізької міської ради до будівлі Запорізької ОДА.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

Перед початком маршу учасники акції зібралися на площі біля будівлі міської ради, де відбувся мітинг. Організатори акції зачитали звернення "Маршу за клімат у Запоріжжі" до місцевої влади.

"Запорізька громада підтримує вимоги Міжнародного маршу за клімат в Україні, що відбувся 20 вересня 2019 року у м. Київ. Одночасно запоріжанки та запоріжці висувають додатковий перелік вимог, виконання яких можливе на запорізькому рівні: збільшення зелених насаджень в місті; повною мірою використати потенціал енергоощадження в усіх сферах; розвивати громадський електротранспорт та велоінфраструктуру у місті; заборонити використання одноразового посуду, пакетів; забезпечення зменшення шкідливих викидів промислових підприємств та ефективний контроль за станом довкілля з боку органів влади", - говориться у зверненні, яке підписали усі охочі.

Міжнародний марш за клімат у Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: Півтора мільйона людей взяли участь у кліматичних демонстраціях у Німеччині

Його планують передати до міської ради та обласної адміністрації. Люди кажуть, що не могли залишитися осторонь Міжнародного маршу. Тим більше, що Запоріжжя є одним з найбільш забруднених промислових міст.

"Дуже важливо аби запоріжці були солідарні у марші і висловили владі свої вимоги щодо моніторингу навколишнього середовища, встановлення і використання фільтрів на промислових підприємствах", - сказав учасник акції Денис Тарасов.

Читайте також: У Нью-Йорку зібрався масштабний мітинг за боротьбу з кліматичною кризою

Зазначимо, аналогічна акція на захист клімату відбулася в Києві. За даними організаторів, у столиці до ходи долучилися понад 2000 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-