Зруйнований під Харковом міст обіцяють відремонтувати до кінця року

Зруйнований під Харковом міст обіцяють відремонтувати до кінця року

Укрінформ
Шляхопровід на окружній Харкова, частина якого обвалилася 25 серпня, до кінця грудня буде відкрито для руху.

Про це сказав в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, пославшись на обіцянку підрядника, у ході огляду відновлення шляхопроводу спільно із заступником Харківської ОДА Вадимом Даніеляном, повідомляє пресслужба Харківської ОДА.

"У планах - тут і зараз дуже швидко ремонтувати аварійну ділянку. Підрядник обіцяє, що до кінця грудня міст буде відкрито для руху. Ми будемо всіма способами підтримувати та допомагати, аби дотриматися термінів. Це максимальний темп для подібного ремонту. Будемо контролювати якість виконаних робіт. Паралельно готуємо проєкт капітального будівництва-реконструкції мосту. Потрібні будуть два сезони будівництва, аби провести капітальний ремонт", - зазначив Новак.

За його словами, 9 вересня в Державному агентстві автомобільних доріг відбулася нарада, присвячена питанню оперативного відновлення шляхопроводу: "Прийнято рішення щодо виділення додаткового фінансування на тимчасовий ремонт мосту".

Читайте також: У Станиці збудують тимчасовий міст, поки немає основного

"Щодо факторів, які спричинили пошкодження частини шляхопроводу, то правоохоронні органи вже відкрили провадження проти водіїв та компанії-перевізника, які перевантажили фури. Адже саме рух великогабаритного транспорту з забороненою вагою, за висновком експертів, спричинив пошкодження конструкції мосту", - додав Новак.

Зараз на споруді вже виконали першочергові заходи, які гарантують безпеку: встановлені підпірні стійки, які убезпечують міст від можливих подальших пошкоджень та продовжуються роботи з демонтажу пошкоджених споруд.

Як повідомляв Укрінформ, 25 серпня через проїзд та гальмування перевантаженої транспортної фури на автомобільній дорозі М-18-1 на під’їзді до Міжнародного аеропорту "Харків" сталося руйнування частини шляхопроводу. Ніхто не постраждав.

За даними експертів, транспортна споруда побудована у 1977 році, кваліфікувалася як обмежено-працездатна. Спеціалісти звертали увагу на необхідність ремонту опор.

Поліція порушила справу за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) КК України. Максимальне покарання за цими статтями - п'ять років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Фото: ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-