У Сумах до Дня міста реалізовується літературний франко-німецький проєкт

У Сумах до Дня міста реалізовується літературний франко-німецький проєкт

Укрінформ
У Сумах до Дня міста, який відзначається 7-8 вересня, у вигляді мобільної вуличної бібліотеки реалізовується франко-німецький проєкт «Колона Моріса».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У рамках цього проєкту, який популяризує друковані видання і читання, кожен охочий може взяти до рук книгу німецьких чи французьких авторів і просто на вулиці, де облаштовані читальні зони, ознайомитися з її змістом. Загалом бібліотека просто неба нараховує близько 400 книг з Німеччини та Франції в українському перекладі чи в оригіналі. Вона пропонує фахову, художню та інформаційну літературу, а також комікси та книги для дітей і підлітків. Суми раніше вже проводили подібний захід і він засвідчив свою популярність серед містян», - розповідає заступник міського голови Сум Степан Пак.

За його словами, цей проєкт має гарні перспективи у напрямку зміцнення партнерських відносин, євроінтеграції українського суспільства, розвитку культури та освіти громадян, підвищення іміджу міста у світовому культурному просторі.

Читайте також: У Сумах до Дня міста створили найбільшу в Україні витинанку

До Дня міста мобільна вулична бібліотека запропонувала сумчанам нові німецькі та французькі книги, які презентують їх автори. Також проєктом передбачено проведення квесту від видавництва «Ранок», французької гри «Колорама», а також зустрічі з німецьким письменником Юргеном Баншерусом, який написав серію дитячих книжок «Справа для Квятковського» про детектива-хлопчика, що перекладені багатьма мовами, та французькою літераторкою Ліан Гійом, яка представляє український переклад свого роману «Блукальці. Українська революція».

Проєкт «Колона Морріса» реалізується за фінансової підтримки обох країн – Франції та Німеччини - та Французько-німецького культурного фонду. Організатори сподіваються, що спільно з Україною він стане переконливим прикладом тринаціонального європейського партнерства.

Фото: tobm.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-