У Полтаві біговий напівмарафон зібрав близько 6 тисяч учасників

У Полтаві біговий напівмарафон зібрав близько 6 тисяч учасників

Фото
Укрінформ
Першого вересня в Полтаві вперше проходить чемпіонат України з напівмарафону і уже вп’яте - напівмарафон, який традиційно влаштовує компанія «Нова пошта». Участь у цих та інших сьогоднішніх забігах беруть близько 6 тисяч спортсменів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Полтава – це місто, з якого почався біговий рух за підтримки «Нової пошти». І я пишаюся, що цього року у нас справжній рекорд – 6 тисяч учасників на всіх дистанціях напівмарафону. Нам важливо розвивати бігову культуру, особливо у невеликих містах», - сказала керівник бігового проєкту - співзасновниця «Нової пошти» Інна Поперешнюк.

Нинішнього року напівмарафон у Полтаві має статус міжнародного: білорус Віктор Болсун був серед більш ніж 700 учасників, які долали 21-кілометрову дистанцію, а француз з міста Лілль П’єр Мерісс змагався з тими, хто вийшов на дистанцію 10 км.

Загалом, для участі у змаганнях зареєстровані 50 команд. Найстаршому бігуну виповнилося 88 років, він місцевий.

У Полтаві вперше проходить чемпіонат України з напівмарафону / Фото: Анна Волкова, Укрінформ

Першими стартували найтитулованіші бігуни, учасники і переможці багатьох міжнародних легкоатлетичних змагань. А тохи більш ніж за годину троє найпрудкіших уже фінішували. Кращим на чемпіонаті України з напівмарафону став 29-річний спортсмен з Білої Церкви Ігор Олефіренко. Протягом усієї дистанції він лідирував і пробіг 21 км із результатом 1 год. 4 хв і 30 сек., завоювавши право представляти Україну на міжнародному напівмарафоні, що пройде у польській Гдині у квітні наступного року.

За словами переможця, атмосфера змагань була приємною, дуже багато глядачів підтримували спортсменів морально, що надихало бігти ще швидше.

Другим на чемпіонаті став майстер спорту міжнародного класу учасник 3-х Олімпійських ігор (у Пекіні, Лондоні та Ріо-де-Жанейро), чемпіонатів Європи, багаторазовий чемпіон України Олександр Сітковський.

Читайте також: На столичному Трухановому острові відбудеться Ветеранський забіг

Бронзовим призером став 29-річний Артем Казбан із Дніпра, неодноразовий лідер напівмарафонських змагань.

Загалом у напівмарафоні взяло участь понад 700 чоловік віком від 18 років.

Хоча першими стали фінішувати легкоатлети, які стартували пізніше – на дистанції 5 та 10 кілометрів. Кращі з них витрачали всього по 3 хвилини на подолання 1 кілометра шляху, що дорівнює світовим стандартам.

На 15:10 запланований старт наймасовішого забігу - на 1 км. В ньому візьмуть участь 1033 чоловіка.

Окремі забіги будуть влаштовані для дітей у вікових категоріях 7-12 та 3-6 років. Старші змагатимуться на дистанції 500 метрів, менші – на стометрівці.

На запитання, що їх спонукає брати участь у такому заході, більшість відповідає: хочеться випробувати себе.

Як повідомляла раніше пресслужба Полтавської облдержадміністрації, рух на ділянках основних вулиць Полтави у зв’язку з проведенням напівмарафону обмежено.

"Нова пошта" виступає головним партнером бігових естафет уже дев’ятий рік. За цей час проведено понад 30 напівмарафонів у різних містах України, в тому числі й міжнародних. До кінця року за участю компанії відбудуться ще 4 спортивні події: 7-8 вересня у Житомирі, 22 вересня – в Чернігові, 12-13 жовтня – у Львові, 3 листопада – у Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-