Харків отримає кредит 21 мільйон євро на створення Ситуаційного центру безпечного руху

Харків отримає кредит 21 мільйон євро на створення Ситуаційного центру безпечного руху

Фото
Укрінформ
Глава представництва Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні Жан-Ерік де Загон підтвердив намір надати Харкову кредит у 21 млн євро на створення міського єдиного Ситуаційного центру безпечного руху.

Про це де Загон сказав під час відвідання Центру управління дорожнім рухом Харкова, повідомляє прес-служба міськради.

"Центр виглядає дуже професійно, і я підтримую позицію міської влади, що для 1,5-мільйонного міста цього мало, центр необхідно розширювати. Я бачу, що місто активно працює в цьому напрямку і хоче розвиватися. Сьогодні я переконався, що кредит, який ми надамо Харкову, буде ефективно використаний на той проект, який дійсно необхідний вашому місту", - зазначив де Загон.

За словами заступника Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгена Водовозова, у функції центру входять управління світлофорними об'єктами і дорожніми знаками, контроль і оптимізація дорожнього руху на магістралях міста, а також взаємодія, в тому числі обмін даними, з поліцією та іншими оперативними службами: "Сьогодні до системи управління підключено 130 камер відеоспостереження, встановлених на проїзджій частині доріг".

"Сьогодні до системи управління рухом підключена тільки частина світлофорів міста, і в процесі розвитку програми "Безпечне місто" ми будемо підключати решту. Ефективність роботи центру вже підтверджена. Завдяки йому ми можемо оперативно реагувати на якусь аварійну ситуацію, міняти режим роботи світлофорів та інше", - зазначив віце-мер.

Читайте також: Уряд цьогоріч розширює підтримку агросектору — Гройсман

Як додав де Загон, який ознайомився з роботою Диспетчерського центру КП "Міськелектротранссервіс" та проїхав у харківському метро, "на тлі європейських міст харківський метрополітен виглядає дуже гідно".

"Харківське метро працює ефективно і на дуже високому рівні. Подача поїзда була швидкою, хороший доступ в метро, і бачу, що пасажири дуже комфортно себе почувають. Мені дуже приємно зазначити, що Європейський інвестиційний банк вносить свій внесок у розвиток харківського метрополітену. З нашого боку я впевнений, що розвиток міського транспорту - дуже важлива складова модернізації міста», - сказав глава представництва ЄІБ.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує надати Харкову на реалізацію проекту "Безпечне місто" 21 млн євро. Також ЄІБ спільно з ЄБРР фінансує будівництво третьої черги Харківського метрополітену, в тому числі двох нових станцій "Державінська" і "Одеська", будівництво електродепо на станціі метро "Перемога" і закупівлю вагонів для рухомого складу. На цей проект інвестор виділить місту 160 млн євро.

Фото: сайт міськради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-