У Закарпатській області буде ще один вихідний день

У Закарпатській області буде ще один вихідний день

Укрінформ
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження, згідно з яким п'ятниця, 15 березня, буде вихідним днем в області.

Повідомлення про це було опубліковано 9 березня на офіційному сайті Москаля.

Згідно з розпорядженням голови ОДА, головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день з п'ятниці, 15 березня, на суботу, 6 квітня.

"15 березня 1939 року сойм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв конституцію, в якій визначив державною мовою українську, державним прапором – синьо-жовтий стяг, гербом – зображення ведмедя з синьо-жовтими смугами і тризубом, а гімн – Ще не вмерла Україна", − зазначив Москаль.

Читайте також: У Невицький замок на Закарпатті обмежать доступ туристів через реставрацію

За його словами, ця дата – одна з найважливіших в історії Закарпаття, а тому заслуговує бути вихідним.

Москаль також зазначив, що цього року ювілейну річницю відзначатимуть на державному рівні, а у святкових заходах на Закарпатті візьме участь керівництво держави.

Нагадаємо: Карпатська Україна, частина довоєнної Чехословаччини з умовною автономією, проголосила державну незалежність 15 березня 1939 року після того, як чехословацька держава перестала існувати, ліквідована нацистською Німеччиною і її союзниками, зокрема тодішньою Угорщиною. На той час Угорщина зі згоди Гітлера вже фактично почала окупацію території Закарпаття.

Новопроголошена держава на чолі з президентом Августином Волошиним та столицею в Хусті проіснувала лічені дні, вчинивши збройний опір переважним силам окупантів, і була повністю окупована вже 18 березня.

За словами деяких істориків, фактично Карпатська Україна стала першою державою Центральної Європи, яка вчинила збройний опір нацистському блокові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-